Experiències en camps de treball

WF70/Iceland/2014

Localitat, poble

Stodvarfjordur, Islàndia.

L’experiència del camp

El camp l’organitzava WWF, es deia art i vida sostenible. L’experiència va ser molt bona però he sentit a parlar d’un altre camp de WWF anomenat “close to nature” on els feien treballar 8h diàries, quan havien dit 5 o 6h. En el nostre camp, no vam treballar gaire per a tercers, vam estar 3 dies ajudant a convertir un antic taller de pescadors en un centre d’art però s’allunyava una mica de l’objectiu del camp. Llavors com no ens donaven altres feines a cap lloc del poble (200 habitants), fèiem vida sostenible i compartíem cultures. Pescar per a fer sopes islandeses, fer pa, fer pastissos amb els aranyons que collíem a la muntanya aprop de casa…Qui no voldria tornar?!. També vaig tenir sort amb els companys que eren molt oberts i els líders que s’organitzaven molt bé i ens preparaven moltes activitats.

Com preparar-se le viatge

Prepareu un plaB per si esclata cap volcà :-)! Almenys si viatges amb bus… ho dic perquè no és fàcil preparar un viatge en bus per Islàndia i hi perdràs molt de temps. Els supermercats ténen un horari molt poc flexible i els de 24h són molt cars. Recomano dur botes de muntanya o d’aigua de recanvi. Se’m van trencar les meves i només en venien a la capital.

Introducció a la cultura

és un país super segur i sovint podràs fer autoestop.

Com moure’s

Si aneu a Islàndia mireu bé els horaris de busos. És difícil coordinar-los perquè passen amb poca freqüència de pas i ténen horaris diferents a l’hivern i a l’estiu!. Potser espereu un bus a les 10 de la nit que només passa 2 cops al dia i no arriba!. Tingueu telèfons del lloc on aneu per demanar que us vinguin a recollir.

Per anar al camp vaig agafar el roundtrip que t’ofereix WWF. Surt a compte pel preu, perquè t’estalvies mal de caps coordinant busos i perquè coneixes a la gent del camp. No compteu amb que us donin gaire dinar ni aigua durant el viatje, no són gaire bons organitzant-se!. Vam fer les parades típiques a tocar de la carretera, no totes perquè el bus va sortir massa tard.

Com comunicar-se

Tothom parla anglès però és bo preguntar-ho abans de pujar al cotxe d’algú que et reculli fent autoestop.

Diners

L’única cosa que no vaig poder pagar amb tarja van ser els bitllets de bus a Reykjavík (350 corones) i el voluntariat amb WWF. Si aneu amb WWF podeu pagar en euros!.

Alimentació

Proveu l’skyr i la sopa islandesa.

Viatjar abans o després

Abans i després per mi és el millor si tens un mínim de 6 dies però sempre depèn del preu del bitllet d’avió.

Altres consells

Proveu l’experiència però investigueu si l’organització és organitzada, perquè pot ser un desastre tant l’allotjament, com la feina com la gent. Si penseu dormir una nit en un camp d’un voluntariat perquè hi sou de pasada, penseu que la casa es pot omplir en el darrer moment i quedar-vos sense allotjament. Reserveu en un alberg per si de cas. L’alberg és fiable i pagues molt poc per la reserva. Enjoy!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!