Avui hem de lamentar una nova tragèdia al camp de refugiats de Moria (Lesbos, Grècia) fruit de les condicions inhumanes amb que es troben milers de refugiats als camps. Volem denunciar un nou incendi al camp de refugiats de Moria. Avui volem denunciar una altra vida que se’n va, la d’una nena de 6 anys a causa de l‘incendi. Avui volem denunciar l’incendi que també va haver-hi a les instal·lacions de One Happy family a Lesbos, un centre que també alberga activitats de l’ONG Yoga and sports for refugees, amb la qual COCAT mantenim una estreta relació de col·laboració.

A més, la tragèdia quotidiana pot empitjorar-se degut a l’arribada del coronavirus al Camp de Moria, davant la manca de prevenció i contenció per les persones refugiades, malgrat la bona voluntat d’ONG i persones locals amb iniciatives com Moria Corona Action Team.

Volem posar de manifest la  necessitat d’un canvi urgent de les polítiques migratòries. Un canvi polític que posi fi a les penúries de totes les persones que viuen en condicions inhumanes i desemparades legalment des de fa anys; així com la soledat de les ONG i els nadius de les illes de l’Egeu a l’hora de gestionar la situació de crisis amb l’arribada de refugiats.  Com diuen les nostres companyes de Lesbos, fa anys que sobren paraules i falten fets.

Des de COCAT, no podem entendre una Europa que no posi per davant de qualsevol política, l’interès general i el dret a la vida digna. Per això demanem un sistema d’asil humà europeu, llibertat de moviment per a tothom i un #safepassage, creiem que es essencial la llibertat de moviment  #freedomofmovement. Per una Europa de les persones, #EuropeMustAct!

 

Podeu escoltar de primera mà quina és la realitat del camp de Moria gràcies el vídeo que ens ha fet arribar el company Diego, voluntari internacional: