Experiències ESC i MLTV

VINL/MTV05 – A CONSTRUCTION AND MANUAL WORK/Nepal/2019

 

 

Entitat organitzadora

Organiztació VIN Nepal

Localitat

Kavresthali, Kathmandú, Nepal

L’experiència en el camp

El projecte era a Kavresthali, una comunitat rural als afores de Kathmandú (1 h en bus). La família Budista en aquell moment vivia en una casa de bambú i els voluntaris vivíem en cases de famílies locals des d’on el lloc de construcció estava a aproximadament 40 min caminant.

El treball consistia en la reconstrucció d’un habitatge destruït pel terratrèmol de 2015, amb un horari de dilluns a divendres unes 5-6 h al dia (de 10 am a 16 pm). En el lloc de treball, érem entre 2-4 voluntaris internacionals, membres de la família o veïns i treballadors locals per les tasques més especialitzades. Després de la jornada, normalment ens trobàvem amb els altres voluntaris que es eren a la mateixa comunitat i muntàvem partits de futbol i altres activitats amb els nens i nenes de la zona.

 

Durant el cap de setmana ens reuníem a Kathmandú la majoria de voluntaris (inclòs els qui estaven treballant en altres comunitats) i aprofitàvem per fer sortides turístiques per conèixer el país. (Pokhara, Nagarkot, Temples Hindús i Budistes de Kathmandú i les afores). A Kathmandú dormíem en un Hostel.

Com preparar-se el viatge

Preparat el viatge amb antelació i mira que tots els documents estiguin llestos, a més a més, si agafes vols, et sortirà més barat. A la motxilla no et deixis un banyador sobretot si vas a l’estiu, encara que no vagis a un país amb platja (per Europa hi ha molts llacs). També us recomanaria que portéssiu algun menjar típic d’on sou i compartir-lo amb els companys.

Introducció a la cultura i la societat

En arribar, tots els voluntaris vam passar 3 dies a Kathmandú en el centre de VIN per fer la formació dels projectes i cultura local (inclòs nocions bàsiques de l’idioma). El Nepal és un dels països més pobres del Sud-est Asiàtic. Un país en total re-construcció després del terratrèmol de 2015;

 

l’economia basada en l’agricultura i el turisme (sobretot un turisme de muntanya). La gent local és molt agradable i oberta. Un país amb una riquesa ètnica brutal.

Impactes negatius en el xoc cultural: Poca conscienciació ambiental i tot i que respecten molt la llibertat de culte i les diferències ètniques, l’estructura social està basada en castes i grups socials diferenciats. A través de l’educació ho estan solucionant.

Com moure’s

-Bus (tota una experiència) i taxis. Per les sortides de cap de setmana, al ser un grup ho organitzàvem amb agències locals que s’ocupaven del transport.

Com comunicar-se

Els nens i la gent jove tenen un nivell d’anglès elevat i a la família em van ajudar molt com a intèrprets amb els pares. El camp leader i gent involucrada en el projecte també parlava anglès

 

Diners

-Diners: A les ciutats no hi ha problema per treure diners o canviar. Als afores de la ciutat la cosa es complica.

Alimentació

La família ens proporcionava aigua filtrada, tot i això sempre està bé portar pastilles potabilitzadores o filtres (sobretot si treballes en zona rural). No és recomanable menjar en parades ambulants a les ciutats.

Què t’emportes de l’experiència?

És una oportunitat increïble i molt recomanable de conèixer realment un país i una cultura. Integrar-te i ser un més.

El millor ha estat la gratitud de la gent i la generositat que et demostren tot i no tenir gaires recursos; i un consell seria ser flexible, capaç d’adaptar-se i tenir iniciativa. Si treballeu amb ONG locals, probablement l’organització no sigui òptima, s’ha d’encarar de manera positiva i amb iniciativa.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!