Experiències ESC i MLTV

ESC – Suècia – Hästekasen – 2019

 

Localitat

Uddevalla, Sweden

L’experiència en el camp 

Per mi ha estat increïble la meva estada a Hästekasen. Per la gent que he conegut, i per totes les coses que vaig aprendre: diferents visions i opinions, estils de vida, bones pràctiques en matèria de sostenibilitat, fusteria, agricultura, a cuinar pa o brioix, a saber cuinar per 20 persones, a orientar-me pel bosc… La gent amb la que vaig coincidir (voluntaris com jo, però també els líders que organitzaven les activitats i tasques) són fàntàstics com a persones i professionals.
Al viure en comunitat els dies són intensos i sempre hi ha coses a fer. Al matí normalment aprofitavem per treballar, i a la tarda feiem activitats més lúdiques o tallers més enfocats a lideratge i altres habilitats. Però no hi havia un plan definit, ja que en moltes ocasions depeníem de la metereologia. També es treballa molt (sobretot al prinicipi) la cohesió del grup, ja que és essencial per a la convivència.

 Com preparar-se el viatge

A la pàgina web de Hästekasen, s’especifica què cal portar (principalment roba còmode i d’abric). Un cop allà vam tenir uns dies de vacances on, amb l’ajuda del project manager, vam organitzar una excursió de 4-5 dies per Copenhagen i sud de Suècia.

Introducció a la cultura i la societat

Pel que fa a la cultura, amb aquest voluntariat no només s’està en contacte amb suecs, sinó amb gent d’arreu d’Europa, pel que l’intrcanvi cultural és molt interessant i divers.

Com moure’s

Per arribar a Hästekasen només cal agafar 2 busos. A l’arribar a la parada pertinent, un cotxe us recollirà i en 10min sereu a la Hästekasen.

Com comunicar-se

Bàsicament, l’anglès

Diners

Sempre va ve portar cash, però al ser un voluntariat en una comunitat no en necessitareu massa. Només per si aneu a la ciutat o durant les vostres vacances.

Alimentació

Les tasques domèstiques (neteja i cuina) es reparteixen entre tots els membres de la comunitat. Pel que el tipus menjar que es cuina, si és veritat que majoritàriament és vegetarià, pot variar segons els cuiners i el seu país d’origen.

Què t’emportes de l’experiència?

M’emporto uns records plens de felicitat, molts amics, i un nou estil de vida (més sostenible) i visió del món.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!