Experiències

França

L’experiència en el camp

La meva experiència va ser única i immillorable en tots els sentits: el grup, el lloc, la feina, els monitors… Tot va ser perfecte. Segur que abans de fer-ho tindreu nervis o pensareu que les coses no aniran bé. Però heu de pensar que la gent d’allà està igual que vosaltres i, per tant, tothom està molt obert a fer amics. Només us ho puc resumir en una frase: segur que l’últim dia no voldreu tornar a casa. Per tant, mireu d’aprofitar cada segon al màxim.

 

Com preparar-se el viatge

Pel que fa a la roba, sobretot cal prendre roba còmoda i que no us estimeu gaire. Probablement acabareu rentant-la a mà o portant-la diversos dies a sobre. Forma part de la filosofia del camp. També cal tenir en compte que França és un país molt gran i amb molta diversitat de clima. Per tant, us recomano que consulteu per Internet les temperatures durant la setmana abans de marxar.

Elements a posar a la maleta: cartes, jocs de taula, barret, llanterna. Tot el típic de l’esplai i les colònies. Per molt tonteria que cregueu que és, un cop allà contribueix a passar-s’ho bé. Penseu també́ en jocs de nit.

Segurament algun dia us tocarà̀ cuinar alguna cosa típica d’aquí́. Per tant, no està de més emportar-se a la maleta alguns ingredients d’aquí i no us oblideu la recepta, si és que cuinar no és el vostre.

 

Introducció a la cultura i la societat

França és força similar a Catalunya. Per tant, no hi ha gaire a dir. La gent és molt maca, sobretot als pobles, per molt que tinguin una fama de no ser-ho gaire…

 

Com moure’s

Intenteu comprar el bitllet al més aviat possible ja que us estalviareu diners. Si teniu possibilitat d’anar-hi en el vostre cotxe també està molt bé, ja que un cop allà li traureu molt de partit, ja sigui per fer excursions o ajudar a fer la compra. A més, sempre és molt interessant conduir per carreteres d’un altre país.

 

Com comunicar-se

Si teniu pensat practicar francès és una molt bona idea ja que la gent del poble amb la que us relacioneu agrairà̀ molt el fet que us pugueu comunicar amb ells en francès. Difícilment trobareu a pobles de França gent que parli l’anglès. Amb la gent del camp, malgrat tot, la llengua predominant és l’anglès sempre.

Diners

França és més car que Catalunya. Tot i això, no cal prendre gaires diners a sobre ja que al tenir-ho tot pagat és poc el que gastareu.

 

Alimentació

Normalment els monitors ja us organitzaran per cuinar i comprar, i segurament acabareu menjant molt millor i més sa del que us imagineu. Així que no patiu. A més, sempre es tenen en consideració́ les possibles al·lèrgies.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!