Experiències

CONCF-127 / LUZ-SAINT-SAUVEUR / 2016 – França

Entitat organitzadora

CONCORDIA France

Localitat

El camp va tenir lloc a Luz-Saint-Sauveur, un petit poble enmig dels Pirineus Francesos.

L’experiència en el camp

La feina del camp consistia en la restauració del safareig del poble, el qual es trobava en molt mal estat. Treballàvem 4-5 hores pel matí i després teníem temps lliure durant la tarda i caps de setmana que utilitzàvem per visitar la zona, conèixer-nos millor o fins i tot visitar les aigües termals del poble on ens deixaven entrar gratuïtament al ser voluntaris.
L’allotjament era una casa del poble força gran on a part de les habitacions teníem cuina i sala d’estar on poder menjar o simplement parlar mentre jugàvem a cartes.
Finalment, la organització d’acollida Concordia també va organitzar durant un dels caps de setmana una reunió amb tres altres camps de la zona en la que vam tenir la oportunitat de fer activitats junts i conèixer encara a més gent nova.

Com preparar-se el viatge

Tot i ser estiu, al ser un poble de muntanya la temperatura baixava bastant durant les nits, també és important el banyador perquè segur que banyar-te al riu serà una de les coses que més acabaràs fent.

Introducció a la cultura i la societat

Al ser França la cultura no és molt diferent a la nostra i els locals van ser molt acollidors organitzant més d’un sopar per a nosaltres i fins i tot ajudant en la feina.

Com moure’s

Volent fer alguna cosa diferent, vaig decidir agafar la tenda, el sac de dormir i arribar amb bici fins el camp, una experiència inoblidable que tot i dura en certs moments val molt la pena gràcies a la gent que coneixes durant el trajecte i els paisatges que arribes a veure, estant rodejat per la natura durant la major part del temps.
En el cas de voler arribar en unes hores en comptes d’una setmana recomano el bus fins a Touluse o tren fins a Lourdes.
Durant el camp, la organització va posar a la nostra disposició una furgoneta amb la que vam poder descobrir la zona.

Com comunicar-se

En el camp tot i que molta gent parlava Francès, l’idioma que predominava era l’anglès, tot i que tot era traduït ja que un dels participants no el parlava. En el meu cas no sabia francès i, tot i que m’hagués agradat parlar-lo per poder comunicar-me millor amb els habitants del poble, no vaig tenir cap problema.

Diners

No em va caldre gastar gaires diners ja que la gran majoria d’activitats eren pagades per l’organització. Tot i això es recomanable portar una mica d’efectiu per si s’acaben i es volen fer més activitats o per si sorgeix algun imprevist.

Alimentació

Cada dia dues persones diferents s’encarregaven de cuinar i netejar tot i gràcies a la diversitat del grup cada dia estava menjant un nou plat d’una cultura diferent. Teníem una llista on cadascú podia apuntar aliments per comprar el dia que s’anava al supermercat per si es volia fer un plat especial i una altra per al·lèrgies i altres pel que si ets vegetarià o tens alguna al·lèrgia no tens res perquè preocupar-te.
Sempre va bé portar alguna recepta pel dia que et demanin que cuinis un plat del teu país.

Viatjar abans o desprès del camp

Si es possible es millor viatjar desprès del camp perquè segurament algú se’t unirà i apareixeran noves oportunitats. Jo per exemple al viatjar amb bici tenia molta flexibilitat per tornar i vaig tenir la oportunitat de visitar Touluse estant a casa d’un dels integrants del camp durant unes nits i desprès anar a visitar la granja situada en un petit poble on vivia un altre company del camp estant allà un parell de dies més.

Altres consells

És una molt bona experiència que recomano molt en la que coneixeràs molta gent de diferents cultures, descobriràs un lloc nou i t’ho passaràs molt bé fent alhora alguna cosa útil per a la comunitat que t’acull.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!