Experiències en camps de treball

JR14/221/ PONTAIX / 2014

Localitat, poble

Pontaix, poble situat a la regió de la Drôme, França.

L’experiència del camp

Durant la durada del camp vam fer dos feines diferents. La primera consistia en restaurar el camí entre el poble i el castell del poble situat a dalt de la muntanya. També vam ajudar a preparar la festa del poble on també vam fer de cambrers. En el temps lliure visitàvem la zona, ens banyàvem al riu i ens anàvem coneixent tots cada vegada més. També es van organitzar diverses activitats com caiac o visites a pobles de la zona.

Com preparar-se le viatge

És molt important planejar com arribar-hi amb prou antelació, ja que el preu dels bitllets va pujant a mesura que s’acosten les dates del viatge. Al ser França, no cal visat. A la motxilla és recomanable portar roba vella i que sigui còmode. És important informar-se del clima de la regió, ja que tot i ser estiu hi ha llocs on les temperatures baixen molt sobretot per la nit. També va sempre bé portar alguna cosa amb la que poder passar part del temps lliure com unes cartes o un joc de taula.

Introducció a la cultura

Al ser França el país, la cultura no és gaire diferent a la nostra. En el meu cas, el poble era molt petit i tothom ens coneixia. Els locals van ser molt amables i ens ajudaven en tot el que ens feia falta.

Com moure’s

Jo vaig optar pel tren ja que era el transport més ràpid i econòmic. És important mirar les diferents formes d’arribar a la zona per poder comparar preus i temps de viatge. Normalment en l’infosheet hi ha informació sobre com arribar al camp des de l’aeroport i les estacions més properes.

Com comunicar-se

En el camp l’idioma que predomina i amb el que es parla quan està tot el grup junt es l’anglès. En el meu cas no sabia francès i, tot i que m’hagués agradat parlar-lo, per poder comunicar-me més amb els habitants del poble, no vaig tenir cap problema.

Diners

Pràcticament no em va caldre gastar res ja que casi totes les despeses es pagaven amb els diners proporcionats per l’organització. Tot i així es recomanable portar diners en efectiu per cobrir qualsevol imprevist.

Alimentació

En el meu cas no vaig tenir cap problema i vam menjar molt bé. Cada dia dos persones diferents s’encarregaven de preparar el dinar i el sopar. Teníem una llista on cadascú podia apuntar aliments per comprar el dia que s’anava al supermercat. Sempre va bé portar alguna recepta pel dia que et demanin que cuinis un plat del teu país.

Viatjar abans o després

La meva opinió és que millor viatjar desprès del camp, ja que coneixes una mica la zona. Pots preguntar als habitants del poble què visitar i és possible que se t’uneixi un dels companys del camp.

Altres consells

És una molt bona experiència, coneixeràs gent d’arreu del món i t’ho passaràs molt bé!

Contacte del voluntari

Oriol Badia

oriol995@gmail.com

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!