Experiències en camps de treball

PT-AV-31 – Portugal

Entitat organitzadora

IPDJ

Localitat

Avanca, Estarreja, Portugal

L’experiència en el camp

Festival de cinema. Va faltar una mica més d’organització, ja que ni els voluntaris ni els participants del festival sabien gaire el que tocava fer. Vam fer diversos tipus de tasques: netejar plats i espais, muntar escenaris, moure taules i cadires, anar a buscar els participants del festival a l’aeroport, fer bosses regal…
Com a activitats de lleure vam visitar Porto, Aveiro, vam anar a la platja, etc. Estava molt bé perquè ens acompanyaven voluntaris portuguesos i vam poder conèixer els llocs des d’un punt de vista local. El grup de voluntaris era molt divers i de molts països diferents però ens vam fer molt amics i vam riure molt. Els monitors eren molt simpàtics i van fer molt bé la seva feina.

Com preparar-se el viatge

No necessita gaire preparació. Portar unes cartes, una guitarra o algun joc per les estones mortes (que són forces). També està bé portar alguna cosa de menjar o algun joc del teu país per poder ensenyar-lo als altres voluntaris. I sobretot, anar amb la ment ben oberta i amb moltes ganes de passar-t’ho bé.

Introducció a la cultura i la societat

Els costums socials i culturals portuguesos són semblants als de Catalunya i Espanya. Segurament cal anar amb la ment més oberta de cara a les diferències culturals i socials dels altres voluntaris.

Com comunicar-se

L’anglès és bàsic. Hi ha alguns portuguesos que no el parlen i és útil saber català i castellà perquè és semblant. Si parles portuguès perfecte, però realment no és necessari.

Com moure’s

Per anar de l’aeroport fins a Avanca s’ha d’agafar el metro (linia lila) que arriba a l’aeroport a Porto. S’ha de baixar a la parada Trindade i allà canviar a la linia groga i baixar a Saõ Bento. En sortir del metro, davant hi ha l’estació de tren de Saõ Bento. Allà has d’agafar un tren direcció Aveiro que pari a Avanca. Passen cada hora o mitja hora. A l’estació de tren d’Avanca em van venir a buscar per portar a l’escola on dormíem.

Diners

Euros. El cost de la vida és més barat que a Catalunya. De totes maneres no fa falta pagar gairebé res durant el camp, només si vols anar a fer una cervesa o un gelat al poble. En el camp de treball pots prendre cafè i menjar coses per picar sense pagar. Si decidiu fer alguna cosa que no està en el programa si que s’ha de pagar.

Alimentació

Francesinha, molts plats de bacallà i pop, sardines a la planxa, ovos moles de aveiro, pastís de Belem, alheira de Mirandela.

Viatjar abans o desprès del camp

Jo vaig viatjar després i crec que va ser la decisió encertada ja que vam ajuntar-nos cinc voluntaris del camp i vam viatjar junts durant els dies posteriors. Una altra possibilitat és viatjar abans i després, però després sí.

Altres consells

Anar amb la ment oberta de conèixer provar i adaptar-te a horaris, menjar i persones diferents i amb moltes ganes de passar-ho bé.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!