Experiències en camps de treball

Heavy Rock festival / Eistnaflug, Islàndia

Entitat organitzadora

WF

Localitat

El poble on estàvem és Neskaupstadur, a l’est d’Islàndia (els east fjords). Era un poble així petitó però que té súper, piscina i una mica de tot. Dormíem a l’escola.

L’experiència en el camp

El camp és d’un festival. El que vam fer abans del festival va ser preparar el lloc on es farien els concerts, muntar l’escenari. Vam haver de transformar una pista d’esports en un escenari (amb l’ajuda dels professionals, no ho vam fer tot, eh). Algunes coses que vam fer va ser descarregar camions (amb els altaveus, llums…) i també cobrir tot el terra amb una espècie d’alfombres. S’han d’aixecar bastantes coses pesants, però entre uns quants es pot fer perfectament. Durant el festival el que es feia era bàsicament netejar, anar recollint llaunes pels carrers del poble o el concert hall. I en acabar el festival desmuntar tot el que havíem muntat i carregar els camions.

A part de la feina, vam anar a la piscina (exterior i d’aigua calenta) gairebé cada dia.

Amb els monitors i tota la gent del grup molt bé, et fas amic de seguida amb tothom. Els monitors eren uns més del grup i tenies total llibertat per fer el que volguessis.

Com preparar-se el viatge

Els bitllets buscar-los el més aviat possible, així seran més “barats”, tot i que, almenys els meus, va ser basatant car. Per anar Islàndia no cal visat.
Per la motxilla, sempre van bé unes botes de muntanya, bambes i un anorac (o jaqueta que abrigui, i si és impermeable millor). Per les altres coses, roba d’abric: samarretes de màniga llarga i jerseis, però també de màniga curta, panatalons llargs…

Precisament en aquest camp de treball la major part de la feina es fa en llocs tancats; per tant, no cal molta roba d’embrutar i aquestes coses. Ah, i no oblidar-se del sac de dormir! I si us molesta molt la llum per dormir, no aniria malament un antifaz.

Com moure’s

Per anar de l’aeroport (Keflavik) a Reykjavik hi ha un bus (flybus) que et porta. I un cop a Reykjavik, el més còmode per anar al camp és anar amb el minibus que ofereix l’organització del camp a Islàndia. Tot i que és car (150€) crec que és la millor manera, ja que així ja vas amb tothom del camp  i et vas coneixent i a més dóna la volta a la illa i vas visitant coses.

Com comunicar-se

Anglès, és fonamental i el que parla tothom.

Diners

La moneda a Islàndia són les corones islandeses. És un país car. El que jo vaig fer va ser ja portar unes quantes corones per no haver de treure’n o canviar allà. Normalment per treure diners del caixer automàtic et cobren una comissió. Un cop allà, tot ho pots pagar amb targeta, per molt que sigui super poca cosa.

Alimentació

Al camp hi ha tot de menjar i tu t’has d’espavilar per cuinar. Normalment el que es fa és que hi ha un grupet que s’encarrega de cuinar. El que teníem era, més o menys, pa bimbo, pernil i formatge, pollastre i peix congelats, pastanagues (de pot), cigrons, tonyina (llaunes), mongetes seques, xampinyons i altres verduretes, nocilla…

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!