Experiències

Tanzània 1

Entitat organitzadora

Uvikiuta

L’experiència al camp

Al matí treballàvem tots els voluntaris en ajudar a construir una graderia per un camp de futbol. A la tarda fèiem altres activitats conjuntament. En tot moment del dia era important la comunicació que tenies amb l’altra gent del grup per aprendre l’un de l’altre. S’havia de ser participatiu en totes les activitats i s’havia de col·laborar en les tasques diàries per tenir millor convivència. Era difícil mantenir un lligam amb tots els voluntaris, però s’havia d’evitar fer el grup d’amics i una cosa molt important era parlar tots la llengua del camp de treball, l’anglès, no perquè tothom et pogués entendre, sinó per educació.

Introducció a la cultura i la societat

Saber adaptar-se als costums del país i tenir respecte amb les persones natives. Ser el més simpàtic i amable possible perquè ells ho són molt i t’agraeixen que tu ho siguis.

Tenir paciència i explicar coses del país d’on vens. Volen aprendre qualsevol cosa per insignificant que un cregui.

Com moure’s

Aquest és un dels temes més negatius del camp de treball. Per moure’t per Tanzània, és millor fer-ho amb alguna persona del país. És molt difícil viatjar sol, perquè és totalment diferent d’aquí. No hi han horaris, els mitjans són escassos i per molt que intentis parlar-hi, costa entendre’s. Hi ha la possibilitat també de que et puguin enredar. Per anar des de l’aeroport fins a la ciutat, és millor anar-hi en taxi, tot i que crec que és millor demanar que la pròpia organització del camp de treball s’encarregui de fer venir una persona al mateix aeroport per recollir-nos.

Com comunicar-se

Sens dubte l’anglès, i el seu accent no és gens difícil d’entendre.

Diners

Els diners s’han de portar en un lloc segur, si pot ser a sobre i sempre controlats. És aconsellable que no tots estiguin junts, sinó de guardar-los en dos o tres llocs. La moneda oficial és el xíling tanzà (TZS) , tot i que crec que tots els diners que es vulguin portar han de ser dòlars, perquè moltes despeses, com ara allotjaments, transports i anar de compres, es poden pagar amb dòlars. També és necessari portar xílings a sobre, però es poden canviar al mateix país. ATENCIÓ: només en ciutats grans com Dar es Salaam i Arusha hi ha caixers on es pot treure diners amb targeta de crèdit!

Alimentació

L’alimentació, en la majoria dels casos era abundant, poques vegades ens va faltar menjar. L’únic inconvenient va ser que sempre era el mateix.

Viatjar abans o desprès del camp

S’ha d’anar molt ben preparat i tenir molt ben planificat el viatge que es pugui fer sol. És aconsellable anar acompanyat amb algú del país. Vigilar molt perquè hi ha companyies que organitzen viatges que et poden enredar. Tenir molt clar el preu del viatge i les condicions. Si convé, signar un contracte amb l’agència de viatges. Nosaltres ho vam fer. Que tingueu molta sort i aprofiteu aquesta experiència única que aneu a fer. Per mi ha estat la millor experiència de la meva vida, he après moltíssim i m’ha fet canviar molt la manera de veure la vida.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!