Experiències en camps de treball

Uganda

Entitat organitzadora

UPA

L’experiència en el projecte

Organització UPA. Realment varem aconseguir el nostre objectiu de plantar més de 1000 arbres (concretament 1200 eucaliptus i desenes de fruiters). El treball era intens, però les relacions amb la gent també, cosa que ajudava a passar-ho millor. La realitat és que dóna la sensació d’haver fet realment el que anàvem a fer.

 

Introducció a la cultura i la societat

Tenen uns codis de comportament encara bastant marcats que, des del meu punt de vista, han de seguir per no cridar l’atenció, tot i que els joves comencen a tenir una altra mentalitat.

Com per exemple, les dones es solen vestir amb roba sempre per sota dels genolls, a les platges no solen utilitzar bikini, la majoria es queden vestides. Per altra par,t la dona està reivindicant la igualtat, ja que els homes poden vestir com volen.

Respecte al color de pell, no estan acostumats a veure blancs i sempre s’aturen a parlar o et criden musungu (vol dir blanc) com acte de curiositat, gens amb mala intenció. Els horaris, quan es tracta d’oci, no es respecten gens. Si quedes amb algú a una certa hora, pot arribar una hora més tard. No es solen tractar els problemes “de front” a no ser que es tingui molta confiança. En general son gent molt amable, disposada a ajudar i atendre als nouvinguts. Els agrada molt ballar i moure’s, especialment ritmes de reggae; Bad Boy (Bebe Cool) és un “professor” per a ells.

 

Com moure’s

Amb paciència i matatus, que són els mini-busos de 14 places. Fan trajectes realment per qualsevol part si surts de la capital, Kampala. Si no l’altra opció és els boda-boda, les motos, on poden arribar a anar fins 4 persones, però no és recomanable perquè vas sense casc i les carreteres són caòtiques.

 

Com comunicar-se

Amb paciència i originalitat. Si saps algunes paraules d’anglès, no tindràs cap problema a Kampala i ciutats mitjanes, si no amb originalitat, com a qualsevol altre lloc del món amb idioma desconegut.

 

Diners

La moneda és el xíling (shiling en anglès). A Kampala pots canviar o treure euros molt fàcilment, inclús pots fer-ho en alguns llocs els diumenges. A grans centres turístics i activitats turístiques pots pagar amb euros o dòlars.

 

Alimentació

Senzilla i no gaire variada però suficient i equilibrada. Base d’arròs, posho (puré de

blat), patates amb mongetes o salsa de cacahuet. Els agrada molt el te i els mandasi (una espècie de xurros) o chapati (crep)

 

Viatjar abans o desprès del camp

Pot resultar molt car, si no ho planifiques amb temps i contrastant preus. Les activitats són bastant tancades i es troben organitzades per gent estrangera (safaris i deports d’aventura). Però si ets bon viatger, sabràs trobar un equilibri, és una molt bona experiència. Pots veure milers d’animals i flora exuberant. Hi ha parcs naturals impressionants: Muxon Falls, Queen Elizabeth, Sipi Falls, etc. Jo recomano com a excursió barata i curta (des de Kampala) anar a Jinja (per dormir en el campament a vorera del riu Nil (explorers backpackers) i potser fer ràfting.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!