Experiències

Zislow, Alemanya

Localitat, poble

Zislow, Alemanya.

 

L’experiència en el camp

 La meitat del treball consistia en anar d’excursió i aprendre coses. S’està a una casa de colònies (on hi ha la cuina i l’habitació comú on es dina i es fan les activitats de grup) i es dorm a uns bungalows que hi ha al jardí. Els bungalows són grans, hi ha lliteres còmodes i tenen calefacció i bany amb dutxa (són de 10 persones). El lloc molt bé, però no anar-hi si no es vol estar lluny de tot i de la civilització. Ens movíem en bici i el poble “gran” (de 6000 habitants) estava a una hora en bici. Zislow té uns 200 habitants. En el temps lliure passàvem el temps junts, jugàvem a cartes, anàvem a passejar en bici, estàvem a l’habitació comú o als bungalows parlant… El grup i els monitors molt bé.

Introducció a la cultura i la societat

Hores de menjar molt diferents, però no és problema.

 

Com moure’s

Per arribar-hi amb tren s’hi arriba bé. Un cop allà ens movíem en bici.

 

Diners

 Portar uns 200€, a Zislow no hi ha on treure diners, a més és més car que aquí. Els trens es poden pagar amb targeta, però sempre cal tenir-ne en metàl·lic per si de cas. Jo no me’ls vaig gastar tots. A Zislow no es pot comprar gairebé res, només hi ha una petita botigueta de queviures i altres coses de primera necessitat. Al camp no necessitaràs diners perquè ho paguen tot, fins i tot part dels viatges de cap de setmana!

 

Alimentació

 Es menja molt bé. Era un camp de treball autogestionat, ens fèiem el dinar, anàvem a comprar el menjar i teníem torns tant per preparar els menjars com per rentar. Bona oportunitat per conèixer plats d’altres llocs. Nosaltres fèiem dies “culturals” amb coses típiques de cada lloc de procedència dels participants. A més podíem anar a la cuina a agafar menjar quan volguéssim.

 

Viatjar abans o desprès del camp

 És fàcil. Nosaltres (una amiga i jo) vam estar dos dies a Hamburg abans i dos dies a Berlín després. És una opció deixar uns dies després del work camp per viatjar i no tenir-ho del tot lligat per si trobes algú allà que també vulgui viatjar o que puguis anar a casa seva.

Tot i això, tenir en compte que potser ningú voldrà viatjar, a nosaltres ens va anar bé perquè érem dues, però ningú més va quedar-se viatjant (només una noia, però anava a l’Oktoberfest, al sud). Vam tenir sort perquè una de les group leaders era de Berlín i ens va convidar a casa seva.

És una opció també anar amb companyies de baix cost que et deixen una mica lluny i aprofitar per viatjar, sobretot si s’hi va per una ciutat i es torna des d’una altra. Nosaltres vam anar-hi des de Hamburg Lubeck i vam tornar per Poznan (Polònia), però això ens va permetre viatjar “de camí” cap a l’aeroport. No és problema anar fins a Polònia si es miren bé els trens. S’han de fer varis transbords, però funcionen molt bé. A més és recomanable no pagar tot el bitllet a Alemanya, només la part que es faci a Alemanya, els bitllets a Polònia són més barats que comprats des de Berlín.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!