Projectes de Mitja i Llarga durada (MTV i LTV)

Introducció

Els projectes de llarga durada que veuràs al cercador són tots projectes d’entitats amb qui COCAT col·labora anualment. Per a complementar la informació sobre les entitats organitzadores del projecte escollit, pots consultar la secció Qui som de la web. Et recomanem també que visitis a l’apartat la secció Experiències dels participants on trobaràs tot d’informació pràctica sobre els camps per països amb comentaris dels participants. També et recomanem visitar la secció Amb les vostres ulls, on trobaràs una selecció de les millors fotografies del concurs que celebrem anualment. Finalment pots fer també una ullada al nostre vídeo informatiu.

Com els projectes de llarga durada tenen característiques suficientment diferents als projectes de curta durada (camps de treball), demanem previ a la inscripció i per tal de fer un bon seguiment del teu projecte de voluntariat, que participis del procés d’acompanyament amb COCAT, que comença des del moment en què demanes informació per fer un voluntariat de llarga durada i que finalitza amb el retorn de la teva experiència, a vegades, fins i tot, més enllà de l’avaluació final del projecte.

Abans de fer els passos d’inscripció assegura’t de poder participar a una de les nostres xerrades. Trobaràs a les darreres notícies les dates de les properes xerrades informatives.

Participants

COCAT només gestiona les inscripcions a projectes internacionals per a joves a partir de 18 anys, ja siguin residents a Catalunya com a la resta de l’estat espanyol. A les condicions de participació per a projectes de mitja i llarga durada hi trobaràs en detall per a quins països demanem tenir a partir de 20 anys enlloc de 18.

L’oferta de projectes d’aquest cercador que veus a continuació és general, és a dir, hi apareixen tots els projectes gestionats per les entitats internacionals que col·laboren amb COCAT, inclosos aquells projectes per a edats diferents amb les que nosaltres treballem.

Com triar el projecte

1. Cerca de projectes
Un cop hagis contactat amb nosaltres i assistit a una xerrada informativa de projectes de llarga durada, serà el moment que puguis inscriure’t.

Un cop al cercador, tria el continent i país al què vulguis anar i el rang de dates en què tens disponibilitat. Et recomanem però que deixis el rang de dates obert per fer la cerca, ja que és més fàcil que apareguin més resultats.

Hauràs de fixar-te en la opció ” Quina durada vols que tingui el teu projecte?” i marcar les opcions “30-89 days” o “90-365 days” depenent de si vols fer un projecte de mig o llarg termini.

També podràs filtrar per dies des de la columna “tipus de projecte” de la finestra de resultats

2. Llistat de projectes
Un cop introduïts els criteris de cerca, apareixerà una pantalla amb el llistat de projectes i el seu codi corresponent, país, tipologia, treball a realitzar, dates, duració, edat i disponibilitat de places. Pots re endreçar els camps per l’odre que més t’interessi.

3. Descripció
Per a veure la descripció complerta dels projectes, has de clicar a “visualitza els detalls i trobaràs una descripció de les tasques i condicions de vida del projecte, així com també especificats els requeriments especials, si és que n’hi ha (quota extra, carta de motivació, certificats específics, etc.).

4. Tipologia de projectes
Per a conèixer millor els tipus de projectes, et recomanem que visitis la secció Què és un projecte de llarga durada? d’aquest mateix apartat.

5. Dates
Assegura’t de que puguis assistir a les dates assenyalades al projecte que hagis triat del primer a l’últim dia. Pel que fa als projectes permanents, abans de confirmar-te plaça haurem de consultar amb l’entitat d’acollida la disponibilitat de places segons el període de temps que hagis proposat a la inscripció.

6. Disponibilitat de places
La disponibilitat de places que s’indica és per a tots els voluntaris i voluntàries d’arreu que s’esperen per a aquell projecte, no només per als voluntaris catalans. És a dir, el número és relatiu ja que és possible que apareguin vacants però la quota de participants del teu sexe o país ja hagi quedat coberta o bé algú abans que tu en una altra banda del món s’estigui registrant en aquell mateix moment a la web i encara no hagi quedat registrat. Et recomanem que triïs projectes on el número de vacants sigui el més alt possible.

7. Tria de projectes
Un cop triats els projectes que t’interessin, sel·lecciona’ls i s’afegiran a la teva llista de preferències. Et demanem que triïs tres projectes per tal que tinguem més opcions de trobar una plaça a qualsevol d’ells,  per si de cas alguna de les teves opcions ja està plena.

Preguntes freqüents

A l’apartat Preguntes freqüents pots consultar totes les preguntes i respostes més habituals entorn al cercador i el procés d’inscripció.

Inscripcions

Un cop hagis realitzat tots els passos anteriors, per inscriure’t, accedeix a la secció Cerca i inscripció a Projectes de Mitja i Llarga Durada de la web.

Recomanacions

La llengua vehicular del projecte serà l’anglès, així que… comença a practicar!

Posa’t en contacte amb nosaltres a outgoing@cocat.org per conèixer una mica millor les propostes de mitja i llarga durada que pots fer amb COCAT.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!