Projectes de Mitja i Llarga durada (MTV i LTV)

Introducció

Els projectes de llarga durada que veuràs al cercador són tots projectes d’entitats amb qui COCAT fa temps que col·labora i que en té bones referències. Per complementar la informació sobre les entitats organitzadores del projecte escollit, pots consultar la secció Qui som de la web. Et recomanem també que visitis la secció Experiències dels participants on trobaràs tot d’informació pràctica sobre els camps per països amb comentaris dels participants. A la secció Amb les vostres ulls, on trobaràs una selecció de les millors fotografies del concurs que celebrem anualment.

En tant que els projectes de mitja/llarga durada es solen fer individualment i que l’estada al projecte és llarga, et demanem que participis en un procés d’acompanyament amb COCAT. Comença des del moment en què demanes informació i finalitza amb el retorn de la teva experiència, a vegades, fins i tot, més enllà de l’avaluació final del projecte.

Abans de fer els passos d’inscripció assegura’t de poder participar a una de les nostres xerrades.

Participants

COCAT només gestiona les inscripcions a projectes de mitja i llarga durada de persones majors de 18 anys, de tot l’estat espanyol. A les condicions de participació per a projectes de mitja i llarga durada hi trobaràs més detalls sobre els requisits d’edat segons destí.

L’oferta de projectes d’aquest cercador que veus a continuació és general, és a dir, hi apareixen tots els projectes gestionats per les entitats internacionals amb qui col·labora COCAT.

Com triar el projecte

Cerca el projecte
Un cop al cercador, tria el continent i país al què vulguis anar. Et recomanem però que deixis el rang de dates obert per fer la cerca, ja que així limites menys l’oferta.

Hauràs de fixar-te en la opció ” Quina durada vols que tingui el teu projecte?” i marcar les opcions “30-89 days” o “90-365 days” depenent de si vols fer un projecte de mig o llarg termini.

També podràs filtrar per temàtica des de la columna “tipus de projecte” de la finestra de resultats.

Llistat de projectes
Un cop introduïts els criteris de cerca, apareixerà una pantalla amb el llistat de projectes i el seu codi corresponent, país, tipologia, treball a realitzar, dates, duració, edat i disponibilitat de places.

Descripció
Per a veure la descripció complerta dels projectes, has de clicar a “visualitza els detalls” allà trobaràs el detall de les tasques i condicions de vida del projecte, així com també els requeriments especials especificats, si és que n’hi ha (quota extra, carta de motivació, certificats específics, etc.).

Tria de projectes
Un cop triats els projectes que t’interessin, sel·lecciona’ls i s’afegiran a la teva llista de preferències. Et demanem que varis projectes per tal que tinguem més opcions de trobar una plaça a qualsevol d’ells,  per si de cas alguna de les teves opcions ja està plena.

Disponibilitat de places
La disponibilitat de places que s’indica a la descripció del projecte és la mateixa per a tots els/les voluntaris i voluntàries d’arreu del món. Aix`vol dir que, encara que s’indiqui que queden places disponibles, podria ser que les places del teu gènere o nacionalitat ja estiguéssin cobertes.. També hi ha la possibilitat que, en el moment d’inscriure’t, poc abans que tu, un altre aspirant d’alguna altra part del món s’ha inscrit, i la seva inscripció encara no ha sigut actualitzada en el cercador. Et recomanem que escullis varis projectes així podrem accelerar el procés en cas que s’empleni la teva primera opció mentre et tramitem.

Participació al projecte
Assegura’t que puguis assistir a les dates assenyalades del projecte seleccionat, des del primer fina a l’últim dia escollits. Pel que fa als projectes permanents, abans de confirmar-te plaça haurem de consultar amb l’entitat d’acollida la disponibilitat de places segons el període de temps que hagis proposat a la inscripció.

Preguntes freqüents

A l’apartat Preguntes freqüents pots consultar totes les preguntes i respostes més habituals entorn al cercador i el procés d’inscripció.

Inscripcions

Un cop hagis realitzat tots els passos anteriors, per inscriure’t, accedeix a la secció CERCADOR PROJECTES

Recomanacions

La llengua vehicular del projecte serà l’anglès, així que… comença a practicar!

Posa’t en contacte amb nosaltres a outgoing@cocat.org per conèixer una mica millor les propostes de mitja i llarga durada que pots fer amb COCAT.

Desarrega el Pas a Pas

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!