Experiències

CONCF-3102-ESC Solidarity camps in EMMAÜS (2023)

Organització d’acollida

Concòrdia

Localitat

Escalquens, França

Any 

2023

Preparació del viatge

Roba d’abrigar per poder dormir bé (mitjons dobles, un coll alt, manta, sac de dormir, matalàs i abric). A les nits la sensació tèrmica és de fred.

Sobre el país

Recomano saber Francès per comunicar-te amb la gent autòctona. L’anglès no és suficient. Costums semblants als costums espanyols, amb la singularitat que estan molt familiaritzats amb la cultura de la inclusió social i el medi ambient.

Estil de vida

A la ciutat gran (Toulouse) és car el ritme de vida però semblant a Barcelona.

Entorn del projecte

Vam fer sortides a Toulouse, a un llac proper i a les piscines municipals (feia molta calor i no teníem molt temps lliure)

Resum de l’experiència

L’experiència va ser realment bona. L’entorn natural era molt agradable. Eren com uns campaments però amb responsabilitats laborals. A conseqüència d’aquesta condició el camp era una mica dur, però em va permetre comprendre la vida de la comunitat al 100%.

El vincle amb els companys va ser molt saludable. Hi va haver molt de respecte entre els membres i els líders no eren autoritaris (cosa que vaig agrair). Sí que és cert que em va faltar més iniciativa i comunicació.

Consell per a futurs/es voluntaris/àries

El voluntariat a Emmaüs l’han de fer persones conscienciades amb la causa d’inclusió social i amb l’objectiu de ficar-se de ple en la situació. Si no, probablement no ho gaudeixes. En aquest voluntariat la màxima finalitat no és divertir-se.

 

Ariadna Muñoz

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!