Durant els darrers mesos el virus Covid-19 (Coronavirus) s’ha arrelat fort en el nostre país, des de COCAT volem posar en coneixement a totes les persones participants dels nostres projectes, el protocol d’actuació que estem treballant des de COCAT i l’estat dels projectes d’alguns dels nostres partners, que degut a aquesta epidèmia han decidit o han hagut de cancel·lar o post posar alguns projectes.

Aquestes mesures d’actuació es seguiran prenent fins a que des de canals oficials del Govern es comuniqui l’aixecament total del confinament i/o restriccions. Per tant, s’ha de poder avaluar l’evolució de la situació al llarg dels propers mesos per a poder entendre quines mesures haurem de prendre de cara a l’estiu 2021 i per tant com repercuteix en els projectes que oferim.

Volem remarcar que, des de COCAT, pretenem poder garantir la participació a un projecte internacional amb totes les garanties possibles i d’altra banda evitar situacions (que, tot i que avui en dia son imprevisibles) que ens puguin portar a la cancel·lació d’un projecte per a tal de que les persones interessades puguin tenir l’oportunitat de participar arreu del món i a Catalunya.

Des COCAT anirem informant dels possibles canvis de protocols que es puguin anar generant, sempre seguint les pautes de la Generalitat de Catalunya, tot i així, convidem als/les interessats/des a mantenir-se informats dels canvis i novetats.

Des de la nostra entitat volem demanar que, les persones interessades en participar d’un projecte en els propers mesos, s’assegurin de conèixer que el viatge al país de destí es compatible amb la situació actual i segons les recomanacions de les autoritats corresponents i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 

XARXES INTERNACIONALS

En aquest enllaç podeu trobar alguns recursos i informacio de la Xarxa Internacional Alliance of Voluntary Service Organisations de la que COCAT n’és membre.

Per ara, tant els projectes a Catalunya com els estrangers que tinguin previst prendre part al 2021 segueixen endavant, seguint l’acord internacional de totes les entitats membre de les xarxes Alliance of European Voluntary Service OrganisationsCCIVS  de les que COCAT n’és membre i, per tant, el procés d’inscripció romandrà actiu i obert per a aquells projectes que tinguin lloc a partir de gener.

 

RECURSOS INFORMATIUS

Tot seguit podeu trobar alguns enllaços d’informació d’interès:

 

PREPARACIÓ VIATGE

Així mateix, recomanem fermament que, quan es reservin els bitllets al país de destí (un cop confirmada la plaça al projecte) es faci amb una assegurança de cancel·lació i que en tot cas s’esperi al màxim possible per a fer les compres per a tal de poder evitar cancel·lacions de viatges.

Entenem que la situació anirà variant i amb ella els protocols també, per tant, considerem que, per a aquelles persones que ara per ara estan segures de voler participar a un projecte assumeixen el risc de que el projectes puguin ser cancel·lats, els aeroports tancats o es faci una crida al confinament (en ambdós casos es proposaria desar la quota per a l’any vinent o bé es retornaria) o be que els/les participants siguin posats en quarantena en algun cas específic.

Comprenent que la situació varia cada dia, volem fer una crida al sentit comú i volem deixar palès que COCAT donarà tot el suport que sigui possible per a poder aclarir dubtes o en cas de ésser necessari fer canvis de projectes o retorn de quotes sempre que la situació amb el virus així ho requereixi.

 

EVENTUAL CANCEL·LACIÓ

Si els projectes i/o participacions es cancel·len per raons de força major (cancel.lació del projecte, tancament de fronteres, malaltía justificada, si a 1 mes abans que comenci el projecte encara es demanen quarantenes, si es demana certificat de vacunació Covid), es desarà la quota per a l’any vinent o en darrer cas, es farà el retorn de la quota (excepte 45€ de despeses de gestió).

Si no hi ha cap contraindicació per a la participació al projecte,  es a dir, si es genera una cancel·lació per part de la persona participant, s’aplicarà els criteris de les condicions de participació de COCAT habituals.

 

 

PROTOCOL SEGURETAT/SANITARI

Demanem que en cas de patir algun dels símptomes del virus abans de marxar o durant el projecte s’informi a COCAT ( i/o a l’entitat d’acollida en el seu defecte) així com al Departament corresponent del Govern  de Catalunya per a que es pugui prendre les mesures pertinents i seguir els protocols establerts.

 

 

Tot i que s’espera que la situació millori en els propers mesos, si fos necessari, es prendrien les mesures adients i s’informaria a través d’un comunicat tant al web de COCAT com a les xarxes socials així com d’altres possibles canals de la nostra entitat. Així mateix es contactaria amb totes les persones inscrites que es vegin afectades per algun canvi de protocols/reestriccions.

 

Per a qualsevol dubte us podeu adreçar al correu cocat@cocat.org.

 

 

Equip de COCAT