A causa de la situació d’excepcionalitat que estem vivint en motiu de la pandèmia Covid-19, des de COCAT volem posar en coneixement a totes les persones participants dels nostres projectes el protocol d’actuació amb el qual treballem des de COCAT.

Aquestes mesures d’actuació es seguiran prenent fins que, des dels canals oficials del Govern, es comuniqui l’aixecament total del confinament i/o les restriccions i sigui permès viatjar lliurement arreu. Anirem avaluant l’evolució de la situació a mida que vagin passant els mesos.

Volem remarcar que, des de COCAT, intentarem garantir a través de tots els mitjans possibles que pugueu participar a un projecte internacional, i, d’aquesta manera, evitar situacions (que, tot i que avui en dia son imprevisibles) que puguin portar a la cancel·lació d’un projecte.

Des COCAT anirem informant dels possibles canvis de protocols que es puguin anar generant, sempre seguint les pautes de la Generalitat de Catalunya i les de tots els països on oferim projectes, tot i així, convidem als/les interessats/des a mantenir-se informats/des dels canvis i novetats.

Des de la nostra entitat volem demanar que, les persones interessades en participar d’un projecte en els propers mesos, s’assegurin de conèixer que el viatge al país de destí es compatible amb la situació actual i segons les recomanacions de les autoritats corresponents i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 

XARXES INTERNACIONALS

En aquest enllaç podeu trobar alguns recursos i informacio de la Xarxa Internacional Alliance of Voluntary Service Organisations de la que COCAT n’és membre.

Per ara, tant els projectes a Catalunya com els estrangers segueixen endavant, seguint l’acord internacional de totes les entitats membre de les xarxes Alliance of European Voluntary Service OrganisationsCCIVS  de les que COCAT n’és membre.

 

RECURSOS INFORMATIUS

Tot seguit podeu trobar alguns enllaços d’informació d’interès:

 

PREPARACIÓ VIATGE

Així mateix, recomanem fermament que, quan es reservin els bitllets al país de destí (un cop confirmada la plaça al projecte) es faci amb una assegurança de cancel·lació i que en tot cas s’esperi al màxim possible per a fer les compres per a tal de poder evitar cancel·lacions de viatges.

Entenem que la situació anirà variant i amb ella els protocols també, per tant, considerem que, per a aquelles persones que ara per ara estan segures de voler participar a un projecte assumeixen el risc de que el projectes puguin ser cancel·lats, els aeroports tancats o es faci una crida al confinament (en ambdós casos es proposaria desar la quota per a l’any vinent o bé es retornaria) o be que els/les participants siguin posats en quarantena en algun cas específic.

Comprenent que la situació varia cada dia, volem fer una crida al sentit comú i volem deixar palès que COCAT donarà tot el suport que sigui possible per a poder aclarir dubtes o en cas de ésser necessari fer canvis de projectes o retorn de quotes sempre que la situació amb el virus així ho requereixi.

 

EVENTUAL CANCEL·LACIÓ

Si els projectes i/o participacions es cancel·len per raons de força major (cancel.lació del projecte, tancament de fronteres, malaltía justificada, si a 1 mes abans que comenci el projecte encara es demanen quarantenes, si es demana certificat de vacunació Covid), es desarà la quota per a l’any vinent o en darrer cas, es farà el retorn de la quota (excepte 45€ de despeses de gestió).

Si no hi ha cap contraindicació per a la participació al projecte,  es a dir, si es genera una cancel·lació per part de la persona participant, s’aplicarà els criteris de les condicions de participació de COCAT habituals.

 

 

PROTOCOL SEGURETAT/SANITARI

Demanem que en cas de patir algun dels símptomes del virus abans de marxar o durant el projecte s’informi a COCAT ( i/o a l’entitat d’acollida en el seu defecte) per a que es pugui prendre les mesures pertinents i seguir els protocols establerts.

 

Tot i que s’espera que la situació es pugui donar per controlada en els propers mesos, si fos necessari, es prendrien les mesures adients i s’informaria a través d’un comunicat tant al web de COCAT com a les xarxes socials així com d’altres possibles canals de la nostra entitat. Així mateix es contactaria amb totes les persones inscrites que es vegin afectades per algun canvi de protocols/reestriccions.

 

Per a qualsevol dubte us podeu adreçar al correu cocat@cocat.org.

 

 

Equip de COCAT