Experiències

Birds Eldorado, VSS10 (2023)

 

 

Tipus i any del projecte

Camp de treball de curta durada, 2023

Organització d’acollida

YRS Serbia

País i ciutat de destí

Kupinovo, Sèrbia

La preparació del viatge

Va ser imprescindible portar roba esportiva còmoda (llarga i curta), repel·lent d’insectes, barret, guants de treball, crema solar i la targeta sanitària europea en vigor.

El país

És bastant recomanable conèixer més o menys l’alfabet cilíric abans d’arribar, ja que, tot i que la majoria de coses estan en alfabet llatí, coses com les parades d’autobús no ho estan. La cultura és bastant semblant a la nostra, tret de la poca consideració que hi tenen els gossos (tractats com aquí tractem les rates).

Estil de vida

A Belgrad, hi ha molts autobusos que surten gratis sent de fora. Tot i això, es pot anar caminant fàcilment per Belgrad. El cost de la vida allà és molt semblant al d’aquí, potser una mica més barat. Els diners es poden canviar allà, ja que hi ha moltes oficines d’intercanviar amb bones ràtios.

L’entorn del projecte 

El cap de setmana del mig del camp de treball vam estar a Belgrad, una ciutat molt bonica per visitar durant 3 o 4 dies. El poble de Kupinovo, on estàvem vivint, tenia bastanta llocs xulos a veure, de la mateixa manera com els seus voltants.

Un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat 

Ens despertàvem d’hora per treballar durant el matí cremant branques i netejant l’entorn. Acabàvem per dinar, fet per la gent d’allà. Després de dinar, fèiem una petita pausa per fer la migdiada i descansar. Cap al vespre, fèiem alguna activitat de grup, per després sopar les restes del dinar i jugar junts fins anar a dormir.

La relació amb el tutor va ser molt dolenta perquè només parlava en serbi. És per això que el campleader havia estat triat per l’únic motiu que era d’allà i ens pogués fer de traductor. Això va implicar que el campleader no estigués a l’alçada de la responsabilitat i maduresa de campleader i que el tutor es queixés i renegués amb tota immunitat mentre no l’enteníem. La relació amb la resta de companys del camp de treball va ser perfecte.

David X. P.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!