Experiències

ISL 03 ESC ECO-Slatinka (2023)

 

 

Tipus i any del projecte

Camp de treball de curta durada, subvencionat ESC VT, 2023

Organització d’acollida

INEX Slovakia

País i ciutat de destí

Eslovàquia, Slatinka (Zvolen)

La preparació del viatge

Va ser imprescindible portar roba esportiva còmoda (llarga i curta), repel·lent d’insectes, barret, guants de treball, crema solar i la targeta sanitària europea en vigor.

El país

L’idioma oficial és l’eslovac, però ens comuniquem en anglès. Destacaria el seu costum d’incloure la patata en gairebé tots els plats i beure Kofola en lloc de CocaCola.

Estil de vida

El projecte va ser a la casa ecològica d’un llogaret, per la qual cosa l’estil de vida era molt diferent del qual es troba a la ciutat. Allí no hi ha modernitats, ni cobertura (excepte en el pont) ni aigua corrent, sinó un pou. Els banys són secs i l’aigua de la dutxa l’escalfem amb llenya.

L’entorn del projecte 

L’entorn és un paradís natural. En els temps lliures vaig anar a caminar per diferents senderes que connecten amb el llogaret, i com a activitats organitzades ens van portar de visita al castell de Zvolen i les ciutats Banská Bystrica i Banská Stiavnica. Després del projecte vaig ser a Bratislava i vaig passar una tarda visitant la ciutat amb alguns voluntaris.

Un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat 

La meva experiència ha estat realment bona i estic molt satisfeta amb tot. Va haver-hi una bona connexió de grup i amb els coordinadors, la convivència era molt divertida. Personalment l’estil de la casa i viure en sintonia amb la naturalesa em va encantar. El dia a dia era matinar per a treballar al matí (traient troncs del riu, tallant llenya, netejant d’herbes camins per als vianants, construint casetes per a ocells, etc) i a la tarda alguns dies continuem treballant un parell d’hores. La resta del dia era temps lliure que aprofitàvem per a banyar-nos en el riu, descansar, fer amistat entre els voluntaris, jugar a jocs de taula, etc.

Algun consell útil o alguna anècdota que vulguis compartir ?

Recomanaria a futurs voluntaris portar sandàlies que vagin subjectes al peu i es puguin mullar, és més còmode i segur per a banyar-se en el riu.

Alicia A. R.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!