Experiències

Brighton Rocks IV CONCUKTEENS02-23

 

 

Tipus i any del projecte

Camp de treball de curta durada, 2023

Organització d’acollida

Concordia UK

País i ciutat de destí

Regne Unit, Brighton

La preparació del viatge

Vaig rebre instruccions i consells molt exactes que van permetre que em preparés ràpidament. Tan bon punt vaig rebre confirmació del projecte vaig comprar els bitllets per arribar-hi. Pel que fa a la roba, no necessitava res extraordinari, simplement roba que abrigués una mica, cosa poc habitual a l’estiu d’aquí.

Sobre el país

Per sort entendre i parlar anglès no va resultar cap problema. A part del que ja he comentat de menjar els àpats més d’hora, també em va xocar molt el fet que condueixin en direcció oposada a Catalunya.

Estil de vida 

Només el fet que al Regne Unit s’utilitzin llires, que tenen un valor més alt que l’euro, fa que tot sigui més car. A més, els llocs turístics apugen el preu encara més. Tot plegat fa que sigui car. El transport públic va bé, i els busos i trens són puntuals, tot i que més cars.

L’entorn del projecte 

Cada dia vam visitar algun lloc diferent de l’àrea metropolitana de Brighton: uns horts als afores, Stanmer, Lewes i finalment, el centre de Brighton. 

Tot plegat molt bonic, i també molta natura

Un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat 

Ens aixecàvem cada dia a les 8, i a les nou anàvem cap a on havíem de treballar, fos caminant o en transport públic. En arribar, treballàvem fins a l’hora de dinar (de 12 a 13) i després tornàvem a la feina fins a les 16 o les 17. Un cop acabàvem, tornàvem al campus on fèiem la nostra estada. Allà fèiem jocs i cap a les 18-18:30 començàvem a fer el sopar per menjar-nos-el a les 19. Després de sopar teníem temps lliure fins que dormíssim.

Pel que fa a la relació amb la resta de gent va ser molt bona. Tothom tenia ganes de conèixer gent nova i intercanviar coneixements, formes de vida i anècdotes. El líder i la tutora ho van fer molt bé, ens van guiar, però també ens van donar llibertat.

El campus on ens trobàvem (Varley Park) era una zona molt tranquil·la. Estava format per conjunts de petits edificis de maó amb el Hub al centre. Molta naturalesa també al voltant.

Algun consell?

El suc de poma natural és molt bo, dolç i fresc. De manera que si te n’ofereixen un després d’un parell d’hores treballant amb l’esquena al sol, te’l beuràs de bon grat. I potser més d’un, si són gratuïts. El que convé recordar és que té un lleuger efecte laxatiu, de manera que si en beus cinc ampolles, val més tenir a prop un lavabo.

Jaume T.R.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!