Experiències

EST T4 Mens sana in corpore sano (2023)

 

Tipus i any del projecte

Camp de treball de curta durada, 2023

Organització d’acollida

ESTYES

País i ciutat de destí

Estònia, Nōva

La preparació del viatge

Jo recomanaria que agaféssiu els vols el més d’hora possible, per evitar que pugin molt els preus. Les coses imprescindibles que hauríeu de portar serien pantalons llargs, dessuadores, alguna tèrmica i un impermeable. També us diria que portéssiu algun joc, ja que és una manera fàcil de parlar i relacionar-se amb l’altra gent del camp.

Sobre el país

Allà la gent és molt més reservada, és a dir que no et sorprengui que si vas a comprar a un supermercat, per exemple, no et dirigeixin la paraula. Alguns menjars també són diferents, o sigui que has d’estar obert a provar una mica de tot i llavors decidir si t’agrada o no. L’idioma és molt diferent, a mi em va semblar molt difícil, ja que quan el parlen no s’entén ni una paraula

Estil de vida 

L’estil de vida no és tan diferent del nostre. El cost de vida és més o menys com aquí i potser fins i tot alguns productes són més barats. El transport és com el d’aquí, la gent d’allà té una targeta i si no en tens, pagues. Nosaltres vam agafar un bus per dintre la ciutat i ens va costar 2 €.

L’entorn del projecte 

Durant el projecte, el primer dia vam fer un tour per Tallinn i també ja estant al camp vam visitar un museu i algun poblet.

Un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat 

Cada dia era diferent, però el que fèiem normalment era: ens llevàvem per allà a les 7:15 i marxem caminant cap a la platja, que hi havia uns 25 minuts caminant, havies de ser-hi a les 8, allà fèiem uns exercicis i estiraments i uns jocs per equips. A les 9 esmorzàvem i després fèiem l’activitat que toqués aquell dia. A les 14 dinàvem i fèiem l’activitat que haguessin preparat a la tarda. A les 19 sopàvem i depenent el dia ens havíem de reunir i fèiem algun joc tots junts amb els monitors, però normalment ens deixàvem temps lliure fins a les 23. 

Tenim bastant temps lliure, després de cada àpat i si acabem una activitat i encara no era hora de menjar, també ens deixaven temps lliure.

Algunes de les activitats que vam fer van ser, jocs a la platja, paint ball, motos d’aigua, uns inflables que anaven tibats per les motos, canoa, futbol, hoquei, bulli, bàsquet vam pujar amb quad… Algunes de les activitats voluntàries que vam fer nosaltres van ser, recollir fulles de te, recollir bevèrries, moure llenya i posar-la a un camió… Hi havia un molt bon ambient entre tots els participants del camp i també amb els monitors.

Algun consell?

Un consell seria que s’intentés parlar amb tothom, i sobretot que gaudir al màxim de cada moment perquè passa superràpid.

Júlia M.B. 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!