Experiències

EST 10 – RENOVATION OF YOUTH CENTER – PAIDE (2023)

 

 

 

 

Tipus i any del projecte

Camp de treball de curta durada, 2023

Organització d’acollida

ESTYES

País i ciutat de destí

Estònia, Paide

La preparació del viatge

El més important és tenir els bitllets de vol i el bus de Tallinn a Paide, així vas segura i pots informar amb temps a l’organització de l’hora de l’arribada. En la maleta imprescindible és portar roba de treball, que no t’importi que es taqui o es trenqui, també alguna cosa de vestir per si surts a prendre alguna cosa, i sobretot combinar roba d’estiu i alguna cosa d’abrigar, perquè el temps a Estònia canvia molt durant el dia. 

Jo vaig portar menjar típic (un fuet) i un joc (baralla espanyola), va ser un detall per a agrair l’hospitalitat i de pas passem una bona estona jugant a cartes.

Sobre el país

Conèixer l’idioma d’Estònia va ser molt divertit, l’estonià és la tercera llengua més difícil del món, i amb raó, en la meva estada només vaig aprendre dues paraules, però rèiem molt amb els joves locals intentant aprendre més paraules. Sent aquí aprens moltíssim sobre balls típics, menjar típic, música típica i també èxits que escolten els joves, és una forma diferent de conèixer el país d’una forma més profunda que si només visitaràs turísticament.

Estil de vida 

El que més em va sorprendre és el bé que es menja, anava una mica espantada perquè es té el prejudici que anés d’Espanya es menja pitjor, però el menjar d’Estònia és boníssima i menjàvem un munt. Els preus d’Estònia són una miqueta (molt poc) més cars que aquí, però s’assemblen bastant.  Jo em vaig emportar diners per si de cas, però sent aquí no em vaig gastar gairebé diners, només si sortíem a prendre alguna cosa o em volia comprar algún capritx.

 

L’entorn del projecte 

Paide és un poble molt petit i tranquil, quan sortíem els carrers estaven molt buides, encara així hi ha un munt de coses que fer, hi ha un llac per a banyar-se, jugar o fer esport, pots llogar patinets, caiac, … Molts dies sortim a fer excursions i activitats, algunes més culturals i altres més recreatives, la més divertida va ser Airsoft, però també va haver-hi super interessants com visitar una mansió reconvertida en un col·legi, classes de danses típiques, classes de cuina, i intercanvi d’idiomes i de cultures amb joves de la zona.

Un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat 

Ha estat una experiència inoblidable i increïble, treballem unes 5 hores al dia, a vegades més i a vegades menys, i gairebé totes les tardes fèiem activitats o excursions, també teníem temps lliure per a visitar el poble.

 La relació al principi va ser una mica difícil per la diferència d’idioma, però a poc a poc vam anar agafant confiança, les referents eren molt hospitalàries i amables, estaven per a qualsevol cosa que necessitàvem i fins i tot una d’elles ens va obrir les portes de la seva casa per a organitzar un sopar on cadascun podíem portar un plat típic (jo vaig fer truita de patates). Vaig tenir la sort de coincidir amb una altra espanyola i dues mexicanes, amb elles passava més temps durant el temps lliure, però a l’hora de treballar ens relacionem tots amb tots.

Algun consell  anècdota?

Una anècdota molt divertida, “ajuda” i “gràcies” en estonià s’assemblen moltíssim, es pronuncien gairebé igual. Ens van intentar ensenyar a dir bé gràcies, però ens van dir que millor no ho diguéssim en el supermercat, per si pensaven que estàvem demanant ajuda.

Marina C.Q.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!