Experiències en camps de treball

MS12/2019 Hjorring – Dinamarca

Entitat organitzadora

MS

Localitat

Denmark, Hjorring

L’experiència en el camp 

L’organització d’acollida jo crec que està molt bé per fer el teu primer camp de treball. Ja que és a Dinamarca, un país molt segur i les camp leaders et preparen bastants activitats per a conèixer la part nord de la península de Jutlàndia. Hi havien varies taques a fer i cada setmana en feies una. Aquestes estaven repartides per coses a fer i no pas per hores. Si et tocava la tasca de cuina treballaves molt, de sis a vuit hores però si et tocava alguna altra, doncs tenies bastant temps lliure. Les camp leaders cada setmana ens portaven a fer varies activitats i això estava molt bé. El grup de voluntaris internacionals era bastant gran i per tant es van formar grupets.

 

 Com preparar-se el viatge

Recomano agafar els bitllets tant d’avió com de tren amb bastant antelació perquè així no sigui tan car. A més a més, recomano marxar amb Corones Daneses des d’aquí, ja que si fas el canvi allà perdràs diners, tot i que és molt important portar targeta de crèdit. I per descomptat, molta roba d’abric!

 

Introducció a la cultura i la societat

La societat i cultura de Dinamarca és europea, per tant hi pots anar ben tranquil. Allà són molt respectuoses amb “l’espai vital”, per tant si vols parlar amb algú pel carrer per demanar una direcció, per exemple, has de ser respectuós. No es saluden donant dos petons, ho dic per exemple pel primer contacte que puguis tenir amb una dona d’allà.

 Com moure’s

Tenen un bon servei públic amb el qual et podràs moure sense cap problema. Informant-te mitjançant el google maps i webs daneses (amb idioma anglès) que t’indiquen el recorregut i el cost. A mi em va anar molt bé aquesta web: rejseplanen.dk

 

Com comunicar-se

És molt fàcil comunicar-se perquè allà tothom té domini de l’anglès.

 

Diners

Jo et recomanaria portar una targeta de dèbit o crèdit i també diners en efectiu per petites compres i busos, ja que en aquests no accepten targeta. Dic petites compres perquè el meu banc a mi per cada pagament que feia amb targeta em cobrava una quantitat fixa, i per tant la utilitzava per compres superiors a vint euros, per exemple.

 

Alimentació

Al camp es menja bastant malament en comparació a com acostumem a menjar aquí a Catalunya. És menjar d’escola i es fa en grans quantitats.

 

Viatjar abans o desprès del camp

A mi em va agradar viatjar després del camp dos o tres dies per conèixer Cophenaguen, ja que vaig anar amb gent que havia conegut al camp i volien fer exactament el mateix.

 

Lluís

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!