Experiències

SDA ESC-R2 ESC (2023) Assist the Elderly in Prague

 

 

Tipus i any del projecte

Camp de treball de curta durada, subvencionat ESC VT, 2023

Organització d’acollida

INEX SDA

País i ciutat de destí

República Txeca, Praga

La preparació del viatge

Vaig llegir la infosheet i la vaig intentar seguir el màxim possible. Vaig agafar roba de primavera i d’estiu perquè el temps marcava per a la primera setmana pluges, i encara sort perquè necessitem fins a màniga llarga. No ens demanaven cap mena de material o equipament pel que vaig agafar roba còmoda, esportives i tovalloles que al principi no ens les donaven però finalment sí que vam tenir.

Sobre el país

La llengua és completament diferent de l’espanyol o català pel que vaig aprendre el bàsic per a donar els bon dia i dir adéu a la comunitat txeca. Els costums a l’hora de menjar també són molt diferents, tenen un horari diferent i el tipus de menjar és contundent, res a veure amb la dieta mediterrània.

Estil de vida

El transport públic funciona de meravella i el preu és immillorable comprem el bitllet per a estar 1 mes i només costava 23 euros que comparat amb Espanya és molt barat. Quant al cost de vida jo diria que menys el transport, la resta d’elements necessaris són igual o més cars que a Espanya. No vaig saber manejar-me molt en haver de canviar de moneda i al no ser bona amb les matemàtiques havia d’anar mirant molt els preus.

L’entorn del projecte 

el primer dia d’arribada vaig poder anar amb la líder a la residència i tot van ser bones impressions. Durant el projecte vaig visitar la ciutat de Praga central és preciosa i totes les tardes pots fer un pla diferent, des de passejar pel barri antic, com agafar una bici i pujar fins a Praga 6, banyar-te en un llac, veure el capvespre en el ria Moldova. És estupenda la ciutat, a mi em va encantar. I Praga 15 que era on estàvem allotjats és una zona tranquil·la amb un petit riu i m’encantava tornar per a veure la posta del sol des de l’estació de bus de Nadrazi Hostivar, era estupend veure com el cel es va tornar taronja i fosc.

Un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat 

El dia a dia era bastant rutinari no podia dormir més de les 8,30 pel que em posava de seguida en marxa. Esmorzar, després bus per a anar al lloc de treball, seguir la programació del dia i una vegada acabava depenent de com estava baixava al centre de la ciutat o m’anava a descansar al Kolej sempre parlant-li amb els companys. Finalment, vam tenir un parell de sopars comuns però al no tenir un lloc privat on podíem estar tots xerrant i menjant, vam decidir sopar cadascun a la seva banda. Vam fer activitats de parla en diferents idiomes, jocs de taula, origami i sobretot pintar, dibuixar, ballar i cantar al ritme de la música de tota mena. La relació entre els companys en general bé no era perfecta però era bastant bona. Amb la líder vaig tenir algun petit frec però per motius de lideratge vam poder resoldre. I quant a la tutora, Neli va estar amb nosaltres tot el que va poder ja que van ser dues setmanes complicades per a ella en el seu treball. El lloc de treball era ideal amb la nostra pròpia aula i un jardí preciós on realitzem les activitats amb els majors, la neteja impecable

Algun consell útil o alguna anècdota que vulguis compartir ?

Una anècdota podría ser que encara sense entendre als majors vam poder comunicar-nos amb ells sense problema gràcies als nostres traductors del grup i que amb una mirada algú et pot expressar tant afecte com amb una paraula. Això em va passar amb una de les residents que encara sense entendre’s l’una a l’altra connectem. I crec poder dir que a tots ens va passar igual

Lucía P. M.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!