Experiències

SEEDS 039. Photo Marathon in the Summer – Reykjavík (2023)

 

Organització d’acollida

SEEDS

País i ciutat de destí

Islàndia, Reykjavík

La preparació del viatge

Considero que la preparació del viatge va ser molt bona gracies a la informació de l’Infosheet, tan el general com l’específic. Recomano tenir a ma un paper i un llapis mentre es llegeix per anar fent una llista amb tota la informació rellevant en quan a transport fins al punt de trobada, telèfons d’emergència, quota extra a pagar, equipació necessària i roba imprescindible. D’altra banda dir que em vaig emportar trípode i ordinador ja que des de SEEDS es demanava i hauria pogut passar sense; hi va haver voluntaris que ni en van portar. Crec que és una cosa a tenir en compte perquè pel tema vols la quantitat d’equipatge varia molt el preu. Qualsevol dubte de si un ítem és realment imprescindible es pot contactar fàcilment amb ells per correu electrònic i en pocs dies reps resposta.

Sobre el país

És difícil entendre la cultura d’Islàndia amb tant sols deu dies. La població és molt petita i el 80% o més s’allotja a Reykjavík, el camp de treball es troba a les afores. La ciutat esta plena de turistes de tot el món i no vaig saber detectar masses islandesos pels carrers.

Estil de vida 

Cal tenir en compte que Islàndia és un país molt car però no tens en cap moment la necessitat de comprar res allà. El transport és difícil ja que els busos no arriben a la major part de la illa i a més, tenen un cost elevat. Tema diners es pot pagar tot amb targeta de crèdit, cosa que aconsello perquè t’estalvies fer el canvi de moneda, menys a SEEDS si vols anar a fer alguna excursió addicional opcional dins el temps lliure però aquesta es pot pagar amb euros. Així doncs, recomano anar amb targeta de crèdit i alguns diners amb efectiu (tampoc cal passar-se) sense canviar-los a corones islandeses.

L’entorn del projecte 

Durant el projecte vam fer quatre excursions, tres que van incloses amb la quota addicional i per tant ja estan pagades, i una que és opcional en la qual nosaltres vam voler anar a veure el volcà en erupció i vam haver de pagar únicament per la gasolina del cotxe. Totes elles van valer molt la pena.

Un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat 

Durant el camp de treball ens allotjàvem en una casa a les afores de Reykjavík en molt bones condicions on dormíem amb habitacions compartides, podíem cobrir totes les necessitats, cuinàvem i menjàvem. Passàvem la majoria del temps junts a la sala d’estar i a la cuina compartint i rient i ràpidament es va convertir en un lloc en el qual tothom es podia sentir a gust. Els camp líders ens ho van posar tot molt fàcil i ens van donar molta llibertat des d’un principi.

Ells eren qui ens ensenyaven de fotografia i fèiem excursions per posar en pràctica la teoria explicada prèviament. Definitivament és una experiència que recomano moltíssim, no només per aprendre de fotografia sinó també per visitar Islàndia i fer molts amics de cultures diferents.

Algun consell útil o alguna anècdota que vulguis compartir 

Tenir en compte que en aquest camp de treball hi ha poques tasques de voluntari i que per tant, no és un voluntariat com a tal. És més aviat un camp d’aprenentatge i de compartir amb persones d’altres cultures.

Ivet G.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!