Experiències

IBG 12 Black Forest Experience Lauterbach (2023)

 

Tipus i any del projecte

Camp de treball de curta durada, 2023

Organització d’acollida

IBG

País i ciutat de destí

Alemanya, Lauterbach

La preparació del viatge

Molt important roba impermeable. El camp de treball està enmig de la muntanya, i el temps canvia constantment, i per tant, és molt possible que s’acabi treballant sota la pluja. 

Sobre el país

 En els poblets petits alemanys, és possible que hi hagi gent que no parli l’anglés i per tant, t’has de fer entendre.

En general, com a cultura és bastant semblant a la nostra, i destacat que beuen molta cervesa.

 

Transport

El transport amb tren per Alemanya és costos si compres els bitllets per separat (però hi ha l’opció de comprar-te un pase per 1 mes). En general, cal tenir en compte que els trens no circulan del tot bé (hi ha cancel·lacions, retards, …) 

L’entorn del projecte 

Durant el projecte, ens vam moure bastant. Vam visitar els pobles dels voltants durant la setmana, a la tarda després de treballar. Al cap de setmana un dia vam anar a Estrasburg i l’altre dia ens vam unir a un altre cap de treballar a 1h de nosaltres, els quals havien estat treballant en un festival. 

Un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat 

El dia a dia podía variar en funció del que feiem a la tarda, però els matins sempre eren iguals.

A les 8h o a les 9h començavem a treballar fins les 14 o 15h. La tarda estava reservada per fer activitats com a grup (mini golf, bolera, visitar pobles, etc). Sopavem cap a les 20-21h i després de sopar hi havia alguns dies que feiem jocs, altres que xerràvem, vam fer foguera també. Tot depenia molt del que decidiem entre tots. 

La relació amb els companys molt bé. Amb la líder la relació va ser una mica diferent, ja que a vegades era una mica més “formal” per dir-ho d’alguna manera. 

El lloc de camp de treball i de l’allotjament era preciós. La casa estava enmig de la selva negra, davant teníem un prat on veiem muntanyes i arbres. La casa era gran i estava dividida en dues, per tant, hi havia dies que en l’altre part de la casa hi havia grups de colònies.

Algun consell útil o alguna anècdota que vulguis compartir ?

Crec que és important, a part de tenir ganes de treballar, també anar amb la mentalitat de que t’hauràs de socialitzar. El camp de treball no és només per treballar i ja, sinó també per conéixer gent nova, d’altres països i fer intercanvi cultural.

Aina G.M.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!