Experiències

IBG19 – Peatlands (2023)

 

 

Tipus i any del projecte

Camp de treball de curta durada, 2023

Organització d’acollida

IBG

País i ciutat de destí

Alemanya, a prop de Trier, a Kell Am See

La preparació del viatge

A l’infosheet específica del projecte s’indicava bastant bé el que s’havia de portar. En especial roba i calçat per treballar al bosc i en zones humides, i portar un tupper que després va ser imprescindible per portar-nos dinar al bosc cada dia. 

L’única falla va ser que només amb una setmana d’antelació se’ns va avisar per correu que havíem de tenir  precaució i anar preparats per les paparres que allà són molt més comunes que aquí i transmeten malalties. Si hagués sabut això abans hauria intentat vacunar-me per anar més segura

Sobre el país

Em va sorprendre que la majoria de gent local no parlava gens d’anglès, només Alemany. Però no va ser cap problema, ja que teníem els Camp Leaders, que organitzaven i eren alemanys que saben anglès

Transport i estil de vida

Em va agradar el funcionament del transport, bastant clar i fàcil d’utilitzar, podíes comprar els bitllets directament des del mòbil de forma molt ràpida. I diria que el cost de vida es bastant similar o una mica més car en comparació a Espanya

L’entorn del projecte 

L’entorn era espectacular, estàvem rodejats de natura. I el cap de setmana sí que vam anar a la ciutat més propera, Triar, que és preciosa i amb un molt bon ambient.

Un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat 

Durant la setmana ens aixecàvem vora les 8, esmorzàvem i cap a les 9 venien els Park Rangers a buscar-nos amb les furgonetes per anar cap al bosc. Un cop allà treballàvem fins a les 12-13 h que era quan fèiem el descans. Descansàvem una mica i tornàvem a fer feina fins a les 16-17 h. Tot i que alguns dies si estàvem molt cansats, perquè la feina era físicament bastant demandant, ens deixàvem plegar abans i ens tornaven al lloc on dormíem i fèiem vida.

Això sí et tocava treballar, si et tocava cuinar era com dia de descans i t’encarregaves amb algú altre que també es quedés de cuinar el sopar per tot el grup quan tornessin.

Els caps de setmana eren lliures i van anar un dia a Trier, i un altre dia a fer una excursió i vam fer una barbacoa.

Algun consell útil o alguna anècdota que vulguis compartir ?

Portar repel·lent per paparres, sac de dormir que abrigui, roba per treballar al camp, i bon calçat resistent a l’aigua.

Mireia M.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!