Experiències

SJ/ESC51 In my garden (2023)

Organització d’acollida

Solidarités Jeunesses 

 

País i ciutat de destí

França, Montcombroux-les-mines

 

La preparació del viatge

La preparació va ser relativament senzilla. Al ja haver fet altres projectes al passat, el tema del transport i preparació de l’equipatge va ser ràpida i sense problemes. El transport d’anada va ser amb avió i dos trens, i el de tornada el mateix però en l’ordre contrari. En aquest tipus de projectes és important portar bastanta roba la qual es pugui fer malbé, ja que no sempre és fàcil rentar-la i al treballar sota el sol de l’estiu, s’ha de canviar freqüentment. Un petit consell pel viatge, que jo sempre faig, és quedar-se a alguna ciutat interessant abans d’anar al projecte, dos o tres dies abans, per tal d’aprofitar al màxim l’experiència. En aquest cas, em vaig quedar una nit a Lyon abans de tornar cap a Barcelona i va valer molt la pena!

Sobre el país

Al ser França, l’estil de vida i cultura són semblants. El canvi pel que fa a la convivència dins de la societat és mínim. Hi ha algunes costums, especialment els horaris, que poden sobtar al principi, però és fàcil acostumar-s’hi. L’idioma té la seva complicació si no l’has practicat mai però tampoc és un problema. Jo sabia ja una mica de francès i no em va costar entendre’l o fer-lo servir.

Estil de vida 

Un tema que sí que s’ha notat és el cost de vida. Els preus són cars a la gran majoria de llocs en comparació amb Espanya. El cost dels trens és molt alt i fa difícil moure’s per allà. El menjar i esdeveniments també solen ser més cars del que esperaríem trobar aquí però no és la fi del món, hi ha moltes formes de passar-s’ho bé de forma gratuïta.

L’entorn del projecte 

Després del projecte em vaig quedar un dia a Lió per veure la ciutat. És una gran oportunitat i un gran canvi respecte a l’entorn on es duia a terme el projecte.

Durant el projecte estàvem en una zona aïllada envoltada de natura. A mi m’encanta aquesta situació i havíem d’agafar les bicis durant 30 minuts per tal d’arribar al primer poble. Vam fer moltes excursions i visites que no oblidaré mai.

Un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat 

El dia a dia era actiu i ben planejat. Teníem un horari a seguir i després temps lliure. El treball allà era molt variat, la qual cosa s’aprecia molt. Tant ajudar a treure males herbes del jardí com construir estructures de fusta, dissenyar els horts o anar al bosc a buscar fusta. Pot ser una feina dura quan fa calor però sempre hi havia alguna alternativa per la gent que necessitava treballar a l’ombra més tranquil·lament. El grup de voluntaris ho sigut molt bo, especialment cap al final. S’ha de dir que al principi, va costar relacionar-nos i unir el grup ja que hi havia 5 persones que no dominaven l’anglès en absolut però que al final ja podien entendre i fer converses. Per culpa d’això, durant els primers dies hi havia separació però ara al final

estàvem tots molt units i amb molt bona comunicació. També el líder va fer un esforç gegant per tal d’organitzar activitats i portar-nos a diferents lloc no només els caps de setmana sinó que també durant la setmana. Ens coneixia molt bé a tots i adaptava la feina a les nostres capacitats.

Algun consell útil o alguna anècdota que vulguis compartir 

Una cosa que sempre he anat dient durant el projecte ha sigut el fet d’intentar aprofitar al màxim el temps que disposem. Sempre està bé plantejar moltes activitats i coses a fer ja que el temps passa molt ràpid allà i si ens despistem ens trobem al final del projecte sense haver fet tant com ens agradaria.

Pau T.

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!