Experiències

SJ24 The Torserie Wahshhouse (2023)

 

Organització d’acollida

Solidarités Jeunesses

País i ciutat de destí

França, Melle

La preparació del viatge

Per la preparació del viatge, em va ajudar molt la informació que ens vau proporcionar sobre coses imprescindibles a porta. Una cosa que no m’esperava i que no me’n vaig endur prou és roba d’abric. Potser és per la zona específica de França on jo era, però per les nits feia molt fred i havia de dormir amb pantalons llargs i màniga llarga. També tindria molt present portar roba que realment no us importi que es taqui perquè, en el meu cas, acabava cada dia plena de brutícia.

Sobre el país

Jo sento que vaig tenir molta sort amb el poble on vaig estar. Tot i ser a França, la gent del poble intentava comunicar-se en anglès amb tu o, fins i tot, en castellà. Sento que la cultura i els costums són diferents, però no prou significatius com per notar un gran canvi. L’únic que destacaria és que us acostumeu a dinar i sopar molt d’hora.

Estil de vida 

El cost de vida a França és més alt que a Catalunya, em vaig fixar que el preu de tots els productes del supermercat eren més cars que aquí. Però no us preocupeu perquè us alimentareu bé! Del transport sí destacaria que a tots els trens només anunciaven per megafonia en francès, així que busca algú que et pugui traduir per assabentar-te si hi ha alguna mena de problema.

 

L’entorn del projecte 

Durant el projecte vam fer diverses escapades a pobles i ciutats que estaven a prop. A més, vam fer moltes activitats extres com visitar unes mines del poble, anar a molts concerts, visitar museus…

Un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat 

El meu dia a dia consistia en despertar-se d’hora, esmorzar i anar a treballar de 9h a 13h aproximadament. Després, tornàvem al càmping per dinar i per la tarda fèiem cada dia una activitat diferent, segons el que ens vingués de gust. Podíem jugar a jocs de taula, fer karaoke, fer excursions o visites, anar a la piscina… La relació amb els líders era boníssima, eren amics nostres, eren un més de nosaltres.

És possible que no et portis gaire bé amb algun dels companys, però la bona relació amb tots els altres compensa.

Algun consell útil o alguna anècdota que vulguis compartir 

Un consell és que aprofiteu el màxim per conèixer altres cultures, i que no us faci por provar coses noves perquè us sorprendreu a vosaltres mateixos!

Marina

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!