Experiències

CONCF- 7207- ESC Free Zone For Circular Economy (2023)

Organització d’acollida

Concordia France

 

País i ciutat de destí

Le Mans, França

 

La preparació del viatge

Primer de tot és important aconseguir els bitllets d’avió, com més temps t’esperis, major serà el cost. Una vegada que els hagis comprat ja sabràs que tipus de bossa pots portar amb tu, en el meu cas atès que van ser 15 dies i a l’estiu amb una maleta de cabina va ser suficient. Sempre és important recordar que el clima és una cosa molt canviant pel que no cal deixar-se enganyar pel pronòstic, recorda portar una mica de tots, roba d’abric, impermeables o potser algun paraigua, mai estan de més. En el meu workcamp ens van demanar que portéssim sac de dormir encara que al final no va ser necessari.
I quant a les preparacions finals del viatge sempre és útil portar imprès els bitllets, l’assegurança, alguna còpia dels documents…

 

totes aquestes coses que portes també al mòbil per si de cas.

Sobre el país

La meva experiència a França va ser molt enriquidora perquè és un país molt ric culturalment. Vaig conèixer gent de molts països i vaig descobrir coses bastant curioses, com que mengen formatge cada vegada que poden. Quant a la llengua és important estar preparat per a comunicar-te mitjançant gestos jajaja, els francesos i l’anglès no tenen una relació massa fluida.

Estil de vida 

Sobre això no puc dir molt però en general és una mica més car que Espanya, tot i què no en excés. On més es noten els preus és quan vas a algun bar o menjar alguna cosa.

L’entorn del projecte 

Durant el projecte vam tenir l’oportunitat de visitar la pista de carreres de les 24 hores de Le Mans el que va ser molt interessant.

A més el següent cap de setmana vam fer un viatge en grup fins a Angers, una ciutat a una hora amb tren que és molt bonica per les seves muralles i barri antic.

Un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat 

El nostre projecte consistia a organitzar activitats i dur a terme un esdeveniment per a recaptar i lliurar donacions als habitants d’un barri de classe treballadora de la ciutat. Començàvem treballant a les 9 del matí, paràvem a les 12 a menjar i després seguíem fins a les 5 de la tarda. No obstant això, al contrari del que pugui semblar, no teníem massa treball per a realitzar. Una part del grup s’encarregava de desenvolupar jocs per als nens i els altres ens encarreguem de realitzar tallers de reutilització de residus i manualitats. També vam fer decoracions i promocionar l’esdeveniment a la ciutat sortint a repartir fullets.
La relació amb els companys era genial, el grup era espectacular i vam poder aprendre molt els uns dels altres.

L’única queixa que realment tinc és sobre la noia que ens dirigia, crec que és més que res falta d’esperit i una mica de ressentiment cap a a el lloc perquè era una cosa que ella no havia triat sinó que eren els seus practiques universitàries. Crec que amb un altre líder amb major iniciativa podríem haver aprofitat el temps molt més.
Però si hi ha alguna cosa que destaca de l’experiència és l’allotjament, es tractava d’un centre social que estava en bastant bon estat amb vista a un preciós llac i parc. L’entorn era maco i hi vam realitzem diverses activitats.

Algun consell útil o alguna anècdota que vulguis compartir 

Estar preparats per a gaudir i conèixer molta gent nova.

Máximo

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!