Experiències

VJF 2.5 Never Forget: Sachsenhausen 3 (2023)

 

Tipus i any del projecte

Camp de treball de curta durada, 2023

Organització d’acollida

VJF

País i ciutat de destí

Alemanya, Oranienburg

La preparació del viatge

Vaig llegir-me tots els infosheets, les valoracions i els consells d’altres voluntaris, seguint tot el que deia, escollint la roba en funció del temps (però personalment recomano portar una mica de tot), i agafant tot el material que es recomanava, no em va faltar de res. En l’àmbit de documentació amb el DNI en vaig tenir prou, tot i que jo també vaig agafar el passaport per si de cas. I els bitllets de l’avió els portava impresos i al mòbil en format digital.

Sobre el país

La gent jove en general parlava molt bé l’anglès, amb la gent que vam treballar ens vam poder comunicar molt bé, però la majoria de gent que et trobaves pel carrer, als museus, quan anaves a comprar… no parlaven anglès. 

Estil de vida 

Tot està molt ben comunicat, en general tot és una mica més car que aquí i en molts llocs només accepten diners en efectiu, cosa que ens va sorprendre bastant. Recomano portar diners en metàl·lic perquè per pagar a molts llocs és imprescindible i per treure diners en un banc, segurament es cobrarà comissió.

L’entorn del projecte 

Abans o després no perquè tenia els vols el dia d’arribada i el de tornada. Però durant el projecte vam fer bastants sortides a Berlín i turisme pel poble i per l’entorn.

Un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat 

Una experiència única i molt diferent! És molt bonic conèixer gent d’altres cultures i països. Les relacions amb els companys són de les millors coses que m’emporto! En canvi, no vam rebre gaire acompanyament per part dels camp leaders i això va portar alguns conflictes interns en el grup.

La jornada de treball no era massa intensa i el treball es basava a anar a conèixer el camp de concentració, la història i a fer activitats allà.

Algun consell útil o alguna anècdota que vulguis compartir ?

Estar preparat per afrontar qualsevol tipus de situació, ajudar a crear un bon ambient de treball i una bona convivència.

Meritxell P.A.

 

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!